Veelgestelde vragen

Wie zijn jullie en waarom doen jullie dit?

Dit initiatief is gestart tijdens de eerste lockdown in 2020. Dieuwertje Vorstenbosch en Jelle van den Hurk, twee Tilburgers met een passie voor ondernemen die de wereld een stukje mooier willen maken. Wij hebben we de overtuiging dat de lokale economie en maatschappij erg waardevol is. Wij willen graag de lokale ondernemer helpen tijdens de corona crisis. Vorig jaar met Kerst hebben we dan ook meer dan 80.000 euro omzet uit mogen delen aan meer dan 30 deelnemende lokale ondernemers. Bizar, hoe vet! Dieuwertje gaat zich ook dit jaar weer inzetten voor de Kerstdagen en gaan er zo met alle lokale ondernemers een bijzonder feest van maken.

Lees meer

Wat zit er in het Kerstpakket?

Je bent natuurlijk nieuwsgierig welke cadeau’s wij allemaal in het Kerstpakket gaan stoppen. Het pakket wordt geleverd in een handige doos, deze is eventueel te personaliseren, en bevat producten van de verschillende Tilburgse ondernemers. Wij hebben gevraagd of ze een typisch product willen toevoegen wat past bij hen als ondernemer. Alle producten zijn hier in Tilburg gemaakt, dus een heus ‘Made in Tilburg’ Pakket. Wij hebben in totaal 3 maten gekozen met allen een andere inhoud. De inhoud van ieder pakket kan verschillen, dit vanwege schaalbaarheid kan kleur en smaak afwijken. Per pakket staat er benoemd, welke ondernemers er deelnemen. Let op: de inhoud van het ‘Made in Tilburg’ Pakket is 18+, wil je een alcoholvrije optie, geef dit dan aan.

Allergieën of andere dieetwensen? Vermeldt dit dat dan bij je bestelling zodat wij dit met de ondernemers kunnen communiceren. De producten worden afzonderlijk verpakt maar het risico op kruisbesmetting blijft bestaan.

Hoe bestel ik een Kerstpakket?

Je bestelt gemakkelijk via de webshop. Je kunt uiterlijk t/m vrijdag 10 december 12:00u bestellen. Na betaling, ontvang je een bevestiging per mail van je bestelling. Doe dit ook voor de deadline. In overleg zullen we een gewenst afhaal/levermoment inplannen, houd er rekening mee dat we moeten kunnen schakelen met alle deelnemende lokale ondernemers, het nog moeten verpakken en eventueel verzenden.

Hoe wordt het Kerstpakket geleverd?

Je kunt kiezen uit verschillende verzendmethode’s. Voor heel Nederland kun je  kiezen om je bestelling te laten bezorgen via PostNL of af te halen bij één van de afhaallocaties, bij grotere aantallen welke geleverd kunnen worden op 1 adres in de regio Tilburg, kunnen wij deze zelf bezorgen in overleg tegen een kleine vergoeding. Het aflevermoment zullen we altijd in overleg overeenkomen. Bestellingen via PostNL kunnen mogelijk een dag eerder of later aankomen en gevolgd worden via Track & Trace. We pakken alle Kerstpakketten in, in samenwerking met Praktijk College Tilburg en Kringloop013.

Wat zijn de promotiekosten?

Wij willen zo veel mogelijk ondernemers helpen. Daar is promotie voor nodig. Per pakket rekenen wij daarom een klein bedrag om de kosten voor het drukwerk, website en verpakking te dekken. De verpakking wordt ook lokaal geregeld, Panhuijsen Verpakkingen BV biedt ons de mogelijkheid om bij hen het Kerstpakket met ons eigen ontwerp te bedrukken. Alles lokaal!

Wat is jullie verdienmodel?

Wij bieden de pakketten aan tegen de originele verkoopprijs. We hebben geen kortingen en prijsafspraken met de ondernemer gemaakt. Je betaald alleen voor de inhoud van de pakketten en de kosten die gemaakt worden voor promotie.  Wij moeten wel BTW afdragen en omdat er alcohol in het pakket zit, valt het totale pakket onder de 21% tarief. Wij houden per besteld pakket 1 euro apart voor het goede doel, stichting Bijzonderwij.

Ik heb een vraag, kan ik jullie mailen?

Zeker weten! Je kunt ons bereiken op contact@lokalezakentilburg.nl of vul het contactformulier in. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren!